DJI Inspire 1, een drone met 12 megapixel camera

Drone DJI Inspire 1

De DJI Inspire 1 was begin 2015 de meest geavanceerde drone die beschikbaar is voor consumenten. Deze quadcopter was vanaf januari 2015 te koop in Nederland en België. De Inspire 1 van het populaire merk DJI is uitgerust met een camera die vergelijkbaar is met de GoPro Hero 4 Black Edition en heeft een vliegtijd van ruim 18 minuten. Omdat de drone is uitgerust met vier propellers kun je live HD filmen en professionele foto’s maken zonder dat het beeld zal trillen. De DJI Inspire one drone maakt foto’s van 12 megapixel en filmt 4K met 30FPS en kost meer dan 2000 euro. Waarom is deze drone zo bijzonder? Wat krijg je er allemaal bijgeleverd? Wat zijn de specificaties van de DJI Inspire 1?

Quadcopter, Quadrocopter en drones

Quadcopters worden ook wel quadrocopter genoemd en zijn de meest populaire en bestverkochte drones voor consumenten. Op deze drones zitten vier propellers verwerkt waardoor het onbemande vliegtuig erg stabiel in de lucht is. Hierdoor kun je stabiel vliegen met de quadcopter en zonder kwaliteitsverlies filmen en foto’s maken. Voorbeelden van quadcopters voor consumenten zijn de: Parrot A.R Elite en de Imaginarium drone met camera. Grotere drones worden ook door militairen in het leger gebruikt om op een veilige manier een vijandig gebied in kaart te brengen en om bombardementen en andere vormen van aanvallen uit te voeren. De persoon die achter de knoppen van een drone zit wordt ook wel een dronepiloot of een drone-operator genoemd. Een functie in het leger waar zelfs een gehele opleiding aan vastzit.

DJI, specialist in professionele drones

Het bedrijf DJI is gevestigd in de stad Shenzhen in het land China. In dit gebied zitten meerdere bedrijven die zich focussen op technologische vooruitgang. DJI heeft hierdoor een directe toegang tot talenten, techniek en onderdelen die noodzakelijk zijn voor het bouwen van apparatuur zoals drones. Shenzhen in China wordt ook wel het nieuwe Silcon Valley genoemd en ook dronebouwer Hubsan is in dit gebied gevestigd. DJI maakt, naast professionele drones, ook camera’s en videoapparatuur van hoge kwaliteit. Deze worden ook verwerkt in de drones. Populaire drones van DJI zijn onder andere de DJI Phantom 2 serie en de Inspire 1.

De DJI Inspire 1

De DJI Inspire 1 quadcopter kost meer dan tweeduizend euro en wordt geleverd met een vernieuwde controller. Op deze controller kun je de route van de vlucht bepalen en de vlucht van de drone live volgen.

Het design

Vergeleken met andere drones die uitgekomen zijn in 2014 heeft de DJI Inspire 1 een uniek design. De propellers en het landingsgestel kun je tijdens het vliegen van positie wisselen zodat deze niet in de weg zitten tijdens de lucht. Hierdoor heeft de camera 360 graden zicht en hoef je de foto’s niet meer te selecteren of te bewerken, omdat de propeller of het landingsgestel in de weg zit.

Hoogste kwaliteit filmen in de lucht

In het pakket van de Inspire 1 zit alles wat je nodig hebt om professionele films en foto’s vanuit de lucht mee te maken. Dankzij de 12 megapixel camera zijn de foto’s zeer scherp en ogen direct professioneel. Op het beeldscherm van de controller kun je live volgen wat je aan het filmen bent met de DJI quadcopter.

Ready-To-Fly

Als de DJI Inspire 1 wordt geleverd moeten er enkel een aantal bijzaken op de drone worden aangebracht. De drone is verder direct klaar om mee te vliegen, nadat je het geheel gekalibreerd hebt. Je krijgt in ieder geval geen overweldigend bouwpakket waar je soms uren mee zoet bent.

Gewicht

Ook al lijkt het alsof deze drone veel spullen aan boort heeft, weeg het geheel slechts 2935 gram. Dit komt omdat de DJI quadcopter is gemaakt van het hoge kwaliteit materiaal carbon fiber (koolstofvezel). Ook grotere drones worden van dit lichte en duurzame materiaal gemaakt.

Vliegtijd

De vliegtijd van de DJI Inspire 1 drone is 18 minuten. Dit klinkt misschien weinig, maar omdat de quadcopter veel elektronica met zich mee draagt, is deze vliegtijd gemiddeld goed te noemen. Gelukkig wordt de drone geleverd met een extra accu waardoor je, na het verwisselen van deze batterij, direct weer door kunt vliegen. Je kan natuur ook een derde of zelfs vierde accu kopen mocht dit nodig zijn.

Controller
De meegeleverde controller is speciaal voor deze drone ontwikkelt. Je kunt hier gemakkelijk de drone opdracht geven om een foto of video te maken. Daarnaast is de besturing vrij eenvoudig, zelfs voor beginners. Je kunt de vlucht live volgen op het meegeleverde scherm.

Camera

De camera die verwerkt zit in de drone is van zeer hoge kwaliteit. De DJI Inspire 1 is begin januari 2015 de drone met de beste camera. De camera kan 360 graden draaien. Je hoeft de Inspire drone enkel stabiel in de lucht te laten hangen en kunt zelf met hulp van de controller de camera draaien en een foto of video maken. De video maakt opnames van 4k met 30FPS. Dit is vergelijkbaar met de GoPro Hero 4 Black Edition, die al rond de 400 euro los kost.

Algemene specificaties

De specificaties, volgens de officiële website van DJI, zijn van de DJI Inspire 1 drone zijn als volgt:

 • Model: T600
 • Gewicht: met batterij en camera gemonteerd, 2935 gram
 • Maximale snelheid: 80,47 kilometer per uur
 • Vliegtijd: 18 minuten op een opgeladen accu
 • Afmetingen: 438x451x301mm
 • Batterij: 4500mAh 22.2V liPo

Specificaties van de camera

 • Naam: X3
 • Resolutie: 12.0 MP
 • Sensor: Sony EXMOR 1/2.3”
 • 4k video mode: 4096x2160p24/25,3840x2160p24/25/30
 • HD video mode: 1920x1080p24/25/30/48/50/60, 1280x720p24/25/30/48/50/60
 • Video bitrate: 60Mbps
 • Formaat foto: JPEG en DNG (RAW)
 • Formaat video: MP4/MOV (MPEG-4 AVC/H.264)

Specificaties van de controller

 • Naam: C1
 • Batterij: 6000mAh LiPo 2S
 • Maximaal bereik: 2 kilometer
 • Output voor video: USB en HDMI
 • Frequentie: 5.8GHz, 2.4GHz, 922.7MHz~927.7MHz
Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.