The Sims 4: Alle carrières op een rij

sims 4

Om geld te verdienen in het spel De Sims 4 kun je de sims laten werken. Er zijn voor volwassenen 10 banen met ieder twee paden voor je carrière. Binnen deze twee paden zijn er 10 levels waarin je promotie kunt maken. Des te hoger je sim op de ladder komt bij zijn werk des te meer geld hij of zij zal verdienen voor het huishouden. Je sim kan in deze game astronaut, crimineel, kok, entertainer, schilder, geheim agent, technisch expert smart tech ontwikkelaar, of schrijver worden. Als tiener kun je parttime aan de slag als babysitter, barista, fast food werknemer, opknapper van klusjes en in de retail (supermarkten). The Sims 4 is op 4 september 2014 uitgekomen in Nederland

The Sims 4

The Sims serie valt niet meer weg te denken op het gebied de PC en gamemarkt. Dit computerspel kwam op 10 februari 2000 voor het eerst op de markt in Nederland. In het spel kan de speler over het leven van virtuele mensen (deze worden sims genoemd) beschikken. Je speelt een soort van god over je eigen gemaakte personages. Je moet er voor zorgen dat ze blij zijn, zichzelf vaak genoeg wassen, een baan vinden, lang genoeg slapen, vrienden maken en voldoende sociale evenementen organiseren en bijwonen. De muziek voor The Sims serie is gemaakt door Jerry Martin. The Sims 4 is op 4 september vanaf 0:00 op de Nederlandse markt verschenen als download en als koop in (online) winkels. Het spel valt onder het genre levenssimulatie en strategie en is een singleplayer spel. Er hoeft niet altijd een internetverbinding te zijn om het spel te kunnen spelen.

Werken en op tijd opstaan

Werken om een droomhuis te kunnen bouwen en de sims van levensbehoefte te voorzien gaat net zoals in het normale leven. Je sim kan via de krant of internet op zoek naar banen en daarop solliciteren. Hij krijgt dan de tijden te horen wanneer hij opgepikt wordt voor zijn huis door de bedrijfsauto. Meerdere malen te laat komen en verslapen resulteert in waarschuwingen en uiteindelijk ontslag voor je sim. Bij het maken van je karakters moet je goed opletten wat voor doelen, eigenschappen en aspiraties je de sim meegeeft. Een sim met als hobby koken zal bijvoorbeeld snel slagen in een carrière als kok. Voor het onderhouden van de beroepen moet de sim zijn of haar vaardigheden op pijl houden. Iedere nieuwe stap hoger (promotie) heeft weer nieuwe eisen. Zo kan een chef van een restaurant niet functioneren zonder punten in de vaardigheid koken. Met een baan verdien je een inkomen voor je huishouden. Je kan natuurlijk ook cheats en codes gebruiken.

Werk voor volwassenen

Als een sim volwassen is kan deze werk gaan zoeken in de krant of op het internet, hier heb je wel een computer voor nodig. De krant komt in de brievenbus aan. Zodra je een beroep accepteert wordt er van de sim verwacht dat deze op tijd naast het huis aan de weg staat om opgehaald te worden. Een huishouden met een dubbelinkomen kun je krijgen door met een sim te trouwen en samen te gaan wonen. In The Sims 4 kun je de volgende beroepen uitoefenen (klik op de naam om het ophaalschema, salaris, de promotiemogelijkheden en beloningen te zien):

Astronaut
Wie droomt er niet van om naar de ruimte te gaan? Wordt een astronaut en het universum wordt je werkplek. Je sim kan een Space Ranger of een interstellair smokkelaar worden.

Crimineel
Niet iedere sim wil volgens de regels werken. Je kan tonnen met Simoleons (geld in The Sims 4) verdienen in deze bedrijfstak. Lol hebben als crimineel. Je Sim kan de baas worden van een groot crimineel netwerk. Een carrière waar het meeste geld in te verdienen valt.

Culinair
Iedereen kan een diner maken of een drankje mixen. Iemand met een carrière in het culinaire zal dit nog een stapje serieuzer nemen. Je wil de beste kok of barman worden en je verdient met je passie veel geld. Je sim kan chef worden of ergens drankjes gaan mixen als een barman. Handige vaardigheden voor in het huis.

Entertainer
Je hebt altijd al je naam willen zien in de sterren sinds je bent geboren. Wordt een internationale beroemdheid en volg een carrière in de entertainment. Je wil het publiek laten lachen of laten wegsmelten met je zangtalent. Je sim kan hier onder andere muzikant en stand-up komediant worden.

Schilder
Maak je eigen wereld met de kwast. Zorg ervoor dat je een plek krijgt tussen de grootheden in de kunst en maak meesterwerken met de kwast. De sim kan hiermee bijvoorbeeld schilderijen gaan maken. Deze kunnen voor grof geld worden verkocht. Een creatief bestaan.

Geheim agent
Leef je leven zo onopgemerkt mogelijk als een geheim agent. Van het infiltreren van het hoofdkwartier van de vijand naar de ondervragen van criminelen. Hoe meer je leert des te minder mensen jou leren kennen. Je kan hier de goede kant kiezen of kiezen om de schurk uit te gaan hangen als sim.

Techniek
Wie heeft er scholen nodig als je bezit over zoveel programmeer skills? Mogelijkheden genoeg binnen deze branche en als de hersenen groot genoeg zijn valt hier veel geld te verdienen. Je sim kan een start-up gaan runnen of bijvoorbeeld als professioneel gamer aan de slag.

Schrijver
Krijg betaald door je ideeën en fantasieën op papier te zetten. Betover mensen met je woorden. Je sim kan journalist, auteur en assistent schrijver worden. Een sim met een carrière als schrijver kan boeken gaan schrijven die als meesterwerk bestempeld kunnen worden. Deze boeken worden voor veel geld verkocht.

Parttime werk voor tieners en kinderen

Een tiener mag nog niet aan de slag in de bovenstaande beroepen. In The Sims 4 is het wel mogelijk om een bijbaantje te nemen als tiener of jongvolwassene. Er zijn binnen de bijbanen drie mogelijkheden om promotie te maken. De volgende bijbanen zijn beschikbaar voor de tieners in het spel:

Babysitter

Krijg betaald door te spelen met kinderen. Zorg dat de kinderen altijd veilig zijn. Je krijgt hier de kans om de baas te zijn. Je sim werkt twee dagen in de week en kan uiteindelijk groeien naar assistent van de kinderopvang.

Barista

Als je houdt van hangen in de cafés waar koffie geschonken wordt en je bent al bekend met alle namen die koffie meekrijgen dan kun je hiervoor betaald worden. Je sim werkt 4 dagen in de week naast school en kan drie keer promotie maken.

Fast Food medewerker

Verdien een klein beetje geld door mensen fastfood te serveren. Naast het serveren moet er ook schoongemaakt worden in het restaurant. De sim werkt 5 dagen in de week en begint helemaal onderaan de ladder. Uiteindelijk kan de tiener promotie maken naar caissière in het fastfood restaurant.

Klusjes uitvoeren

Je bent nog zo jong en gezond. Om je heen zijn er genoeg ongezonde mensen en mensen die de kleinste klusjes thuis niet meer op kunnen knappen. Help twee dagen in de week door het gras te maaien of insecten te verwijderen. Fitheid en een gespierd lichaam is een vereiste voor je sim.

Werken in de retail

Begin jong met een carrière in de retail en verkoop. Van het maken van displays, klanten te woord staan en vakkenvullen. Je sim werkt 4 dagen in de week en kan uiteindelijk bij de klantenservice van een groot bedrijf gaan werken.

Overzicht in de tabel

Alle mogelijke banen en promotie per soort overzichtelijk in een tabel. Hier staat onder andere informatie over hoe laat je tiener verwacht wordt op het werk en hoeveel het startsalaris is.

Tieners

BeroepOphaaltijdenStart positieAanvangssalarisPromotie 1Promotie 2Laatste promotie
Babysitter6:00PM – 12:00AMBaby Sitter§33 per uurBaby SitterNannyDaycare Assistant
Barista5:00AM – 7:00AMCoffee Stain Remover§28 per uurCoffee Stain RemoverBean BlenderLatte Artiste
Fast Food Employee5:00PM – 9:00PMTable Cleaner§16 per uurTable CleanerFry CookFood Service Cashier
Manual Laborer7:00AM – 12:00PMLawn Mower§45 per uurLawn MowerLandscaperBackhoe Operator
Retail Employee6:00PM – 10:00PMShelf Stocker§33 per uurShelf StockerSales Floor ClerkCustomer Support
Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.

Plaats een reactie