Zo zorg je voor blije vissen in jouw vijver

Vijver vissen

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Wanneer je een vijver vol leuke en mooie visjes hebt, is het natuurlijk net zo leuk om te zien dat zij het ook naar hun zin hebben en zich veilig voelen in hun vijvertje. We zijn ervan op de hoogte dat niet iedereen even goed weet hoe ze ervoor zorgen dat hun vijver een gezonde en veilige leefomgeving is voor de visjes. Naast de vijver op zich, is het heel belangrijk in wat voor omgeving de vijver zich bevindt, vissen voelen vibratie en het is dus niet zo handig om langs een onrustige weg te wonen waar vaak veel en zwaar verkeer rijdt. In een rustige omgeving kunnen de visjes helemaal hun eigen gang gaan.

Wat eten vissen?

Wat maakt ons mensen nou echt gelukkig, precies! Lekker eten, dit geldt ook voor vissen. Vissen worden gelukkig van goed en lekker eten. Vrees niet, het is niet erg om verschillend visvoer uit te proberen. Het ene visvoer zal jouw vissen gelukkiger maken dan het andere. Het is wel handig om een beetje in de goede richting te zitten wanneer het aankomt op de voeding van jouw visjes. Bovendien is het goed om je ervan bewust te zijn dat het juiste visvoer in de winter anders kan zijn dan het voer dat je in zomer geeft. Wil je het hele jaar door hetzelfde voer geven, dan kan dat bijvoorbeeld met Coppens Pond Pellet. De verschillende soorten voer hebben een net iets andere samenstelling het kan dus verstandig zijn om je hierover te laten informeren door een expert. Naast de voeding is het ook fijn voor de vissen om een dakje boven hun hoofd te hebben. Voor vissen zijn dit geen letterlijke huizen, maar bijvoorbeeld een stapel stenen met hier en daar kiertjes waar ze in kunnen schuilen en schaduw kunnen opzoeken wanneer de zon vol op de vijver staat.
 

Een schone vijver

Een schone vijver doet wonderen. Het is natuurlijk geen pretje om in vies water te zwemmen, daarom is het belangrijk om je vijver goed schoon te houden. Om je hierbij te helpen heb je verschillende vijverbenodigdheden. Deze kunnen het onderhoud van jouw vijver enorm vergemakkelijken. Denk bijvoorbeeld aan een vijverpomp of zuurstofplanten. Je hebt tientallen manieren om ervoor te zorgen dat jouw visjes blij zijn en blij blijven. Twijfel je? Laat je dan informeren over de mogelijkheden.  


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.