Met deze 5 tips haal jij de kerst in huis

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

We kijken er natuurlijk al een hele poos naar uit. Kerstmis! Kerst betekent niet alleen warmte in huis brengen, maar ook enorm veel gezelligheid. Het maken van een keuze uit één van de tientallen Kerstbomen in de winkel, sprankelende kerstdecoratie kopen en je laten inspireren door kerst interieurs in de woning hoort er allemaal bij. Je wilt natuurlijk jezelf en anderen helemaal in de kerststemming brengen. Het dan ook goed om te weten hoe je kerst in huis kunt halen. In dit artikel lees je een aantal tips. 

Tip 1 – Niet één kerstboom, maar een kerstbos

Om het huis te versieren voor de kerst denken we vaak aan een kerstboom met Kerstverlichting. Echter, je hoeft het niet op één kerstboom te houden. Het is leuk een zogenoemde kerstbos te maken, waarbij je meerdere (kunstmatige) boomstronkjes met dennenappels, kunstmatige sneeuw en andere kerstdecoratie versiert. Zoek hier een mooi plekje voor uit, zoals op de eettafel of tv-meubel.

Tip 2 – Een sneeuwpop maken

In verschillende kerstmis films zul je vaak genoeg een ‘witte kerst’ zien. Echter, tegenwoordig valt er nog nauwelijks genoeg sneeuw in Nederland om een sneeuwpop te kunnen maken. Als de sneeuwpop niet buiten het huis gemaakt kan worden, breng je hem naar binnen. Heb je witte deuren in huis? Maak er met behulp van zwarte en oranje papier er een sneeuwpop van. Dit doe je door van cirkels te knippen van het zwarte papier en plak je als ogen, mond en knopen op de deur. Knip het oranje papier als een puntige driehoek voor de neus van de sneeuwpop. Om het af te maken kun je gekleurd breed klink onder de mond hangen, zodat het lijkt alsof de sneeuwpop een sjaal om heeft. 

Tip 3 – Een klassieke kerst

In de klassieke kerstfilms gaat het verhaal vaak over een jong verliefd koppel die elkaar tijdens de kerstdagen elkaar de liefde verklaren of elkaar weer terugvinden. Het is natuurlijk hartstikke leuk om naar de klassieke kerstfilms te kijken, maar het is nog leuker als je de omgeving ook kunt creëren. Plaats daarom gezellige kerstkransjes, dennentakken, kerstplanten en kerstbakjes op de tv-meubel, zodat je je helemaal kunt meeleven tijdens het kijken van de meest romantische kerstfillms. 

Kortom, het is alweer bijna kerst en dat betekent de kerst in huis brengen. Probeer van alle tekortkomingen een sterkte te maken tijdens het versieren en beleven van de kerstdagen.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.