5 handige tips voor het inrichten van de babykamer

Kinderkamer inrichten baby

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Wat leuk, een baby op komst! Maar hoe ga je nu toch die babykamer inrichten? In dit artikel vind je vijf handige tips.

Maak een moodboard

Veel toekomstige ouders weten niet goed waar ze moeten beginnen met het inrichten van de babykamer. Het is dan slim om eerst een moodboard te maken. Zo wordt de kamer straks ook een mooi geheel. Op het moodboard zet je al jouw ideeën en stijlen. Je plakt hier kleurstalen, stoffen en plaatjes van meubels en accessoires op. Door dit zo duidelijk visueel in kaart te brengen kun je ook direct zien of het goed bij elkaar past.

Denk goed na over de locatie van de wieg of het ledikant

Je hebt een mooie wieg of een mooi ledikant uitgekozen en die wil je nu in de babykamer gaan plaatsen. Dat is wel iets waar je goed over na moet denken. De plek van de wieg of het ledikant is heel belangrijk en daarom is het goed om hier als eerste over na te denken.

Plaats de wieg of het ledikant niet in de buurt van snoeren of gordijnkoorden. Het kan namelijk zijn dat je kindje dit te pakken krijgt en hierin stikt. Verder kun je het bed ook beter niet bij de verwarming of bij het raam plaatsen. Je baby zou het dan te warm of te koud kunnen krijgen.

Kies een commode met voldoende ruimte

Tijdens het verschonen van je baby wil je liever niet weg moeten lopen van de commode om iets te pakken. Je baby zou dan van de commode kunnen vallen. Daarom is het belangrijk dat je kiest voor een commode met voldoende ruimte om spullen op te bergen. Berg ook alle spullen die je nodig kunt hebben bij het verschonen hierin op, zoals luiers of pampers, billendoekjes en rompertjes.

Heb je een commode die niet groot genoeg is? Dan kun je eventueel ook nog een kledingkast aanschaffen. Plaats deze dan naast de commode, zodat je hier makkelijk bij kunt.

Koop een stoel

Bij het inrichten van de babykamer denk je misschien niet gelijk aan een stoel. Maar het is wel een goed idee om dit te kopen en in de babykamer te plaatsen. Deze stoel kun je gebruiken als je jouw baby gaat voeden of wiegen. Veel mensen kiezen dan ook voor een wiegstoel.

Decoreer de kamer

Voor je baby is het natuurlijk ontzettend leuk als de kamer ook gedecoreerd is. Geef de wanden een mooie kleur of breng hier een sierband op aan. Ook kun je kiezen uit verschillende kinderlampen en het is ook een goed idee om een speelmobiel te kopen. Daarnaast zijn er ook leuke bedhemeltjes voor in de babykamer verkrijgbaar die het helemaal afmaken.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.