Air Hogs Vectron Wave 2.0, een UFO voor kinderen

Air hogs logo drone

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

De Vectron Wave 2.0 van het merk Air Hogs wordt geproduceerd door het Canadese bedrijf Spin Master. Dit leuke vliegende kinderspeelgoed dat je met een controller moet besturen is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Dit binnenspeelgoed is leuk om cadeau te geven om zo het kind kennis te laten maken met het vliegen van op afstand bestuurbaar speelgoed. De Vectron Wave 2.0 heeft een adviesprijs van €29,99 en is bij meerdere grote winkelketens in Nederland en België te koop. Wat zijn de specificaties van deze UFO? Hoe bestuur je hem eigenlijk en waarom is de Wave 2.0 van Air Hogs in de stratosfeer geweest?

Air Hogs en Spin Master

Air Hogs werd in 1996 opgericht en is anno 2020 een onderdeel van het grote bedrijf Spin Master dat zijn hoofdkantoor in Toronto, Canada heeft staan. Air Hogs maakt vliegtuigen, helikopters, rakketten en auto’s die op afstand bestuurbaar zijn. Het moederbedrijf Spin Master is opgericht in 1994 en richt zich op speelgoed en ander entertainment voor kinderen. Bekende merken van dit bedrijf zijn onder andere de Aquadoodle, Flutterbye, Spin Master Games, Boom Boom Balloon en Zoomer. De laatste is in 2014 uitgeroepen als meest innovatieve speelgoed van het jaar. In totaal werkten er in 2011 meer dan 900 medewerkers bij dit bedrijf.

De Air Hog Vectron Wave 2.0

De Vectron wordt ook wel de flying UFO (Unidentified flying object oftewel ongeïdentificeerd vliegen voorwerp) genoemd. Dit apparaat wordt bij sommige winkelketens ten onrechte verkocht als drone of quadcopter. Het is eigenlijk een op afstand bestuurbare (Radio-Controlled) luchtvoertuig. Het geheel wordt aangedreven door een enkele propeller, quadcopters worden aangedreven door vier propellers. De besturing van het apparaat werkt via een controller die je met je gehele hand moet besturen. De UFO is beschikbaar in het zwart, grijs, blauw en oranje. De adviesprijs is 25 euro, maar als je goed naar aanbiedingen zoekt is Vectron Wave een stuk goedkoper. Als nadeel in meerdere reviews wordt het gebruik van batterijen genoemd. Je gebruikt er namelijk erg veel om de UFO te besturen.

#VectronInSpace

Om de vijftienjarig bestaan van de productlijn Air Hogs te vieren heeft het bedrijf de Air Hogs Vectron Wave 2.0 de stratosfeer ingestuurd. Dit is de laag in de dampkring die zich tussen de troposfeer en mesosfeer bevindt. De Vectron UFO werd aan een speciale ballon gehangen die uitgerust was met GPS en videotechnologie. Deze promotiestunt werd op Twitter bijgehouden onder #VectronInSpace.

Specificaties van de Vectron Wave versie 2

Volgens de officiële website van Air Hogs en Spin Master zijn de specificaties van de vliegende UFO als volgt:

 • Merknaam: Air Hogs
 • Uitgever: Spin Master
 • Model: Vectron Wave 2.0
 • Type: UFO
 • Geschikt voor: binnen
 • Leeftijd: 12 jaar en ouder
 • Adviesprijs: 29,99 euro

Waar kun je de Air Hogs Vectron Wave 2.0 kopen?

Niet alleen de drones en quadcopters van dit bedrijf kun je terugvinden in de Nederlandse en Belgische winkelketens. Bijna al het andere soort speelgoed en technologie van Airhogs kun je gemakkelijk verkrijgen in de offline en online winkels. In Nederland en België kun je de drone bij de volgende bedrijven aanschaffen:

 • Intertoys
 • Bart Smit
 • Bol.com
 • Top1Toys
 • Dreamland
 • Fun.be

De Air Hog Vectron Wave 2.0 aan het werk zien

Voordat je geld uit gaat geven aan de Air Hog Vectron is het raadzaam om jezelf goed in te lezen in de mogelijkheden van de Wave 2.0. Daarnaast kun je er voor kiezen om een aantal video’s te bekijken op websites zoals YouTube en Vimeo om een goede indruk op te doen, om zo een miskoop te voorkomen. Een greep uit de selectie beschikbare media:

Een Engelstalige review van het apparaat

 • Binnen vliegen met de Vectron UFO: https://www.youtube.com/watch?v=UqgizYPYICE
 • Air Hogs heeft de Vectron naar de ruimte gevlogen: https://www.youtube.com/watch?v=kBOvc1Sv2qA

Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.