De Trooper drone 150: een goedkope stuntdrone met camera

trooper droen

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

De Trooper drone 150 is een voordelige drone om mee te stunten, HD films mee te maken op 720p en om foto’s van 2 megapixels vanuit de lucht te maken. De Trooper 150 hangt dankzij de aandrijving van vier propellers (quadcopter) stabiel in de lucht. Voor mensen die nog nooit met een drone hebben gevlogen is dit model ook zeer geschikt, omdat je deze via de controller op een beginnersstand kunt zetten. Van 16 tot 22 februari 2015 is de Trooper drone 150 ook in de aanbieding (50% korting) bij de winkelketen Kruidvat. Veel mensen hebben besloten om deze drone te kopen, met als resultaat dat er in Nederland steeds meer mensen zijn die een drone bezitten. Wat kun je allemaal met de Trooper drone 150? Kun je er mee buiten vliegen? Hoe lang kun je op een opgeladen accu vliegen? Is deze quadcopter geschikt voor kinderen of is ouderlijk toezicht gewenst?

Trooper drone 150

De Trooper drone met het typenummer 150 is een drone met camera van redelijke tot goede kwaliteit voor onder de 100 euro. Als je de prijs/kwaliteitsverhouding gaat bekijken is de camera, anno 2015, echter prima in orde. Het is een camera die filmt op 720p en beelden maakt van 2 megapixels. De totale vliegtijd van de drone ligt tussen de 7 en 9 minuten. Dit is sterk afhankelijk van de omstandigheden waar je de Trooper drone 150 in vliegt. Ga je bijvoorbeeld veel buiten vliegen met een licht briesje? Dan is de Trooper 150 een stuk sneller op. Ga je veel stunts uithalen en daarbij filmen met de camera? Dan haal je ook niet de maximale vliegtijd uit je drone. Binnen vliegen zonder camera of stunts is de beste manier om een lange vliegduur te behalen. Het is mogelijk om met de Trooper 150 buiten te vliegen als er niet teveel regen of wind is. Met het bereik van maar liefst 100 meter moet je echter wel goed oppassen dat je de controle niet verliest. Ben je een beginner? Zet dan de quadcopter in de beginnersstand. Vlieg tevens niet je eerste vlucht direct buiten, maar oefen zeker meer dan vijf keer binnen. Het is niet eenvoudig om een dronepiloot te worden en het is al helemaal niet eenvoudig om tijdens het vliegen ook filmpjes en foto’s vanuit de lucht te maken.

In de aanbieding bij Kruidvat in 2015

In de week van 16 tot en met 22 februari is de Trooper drone 150 in de aanbieding bij de winkelketen Kruidvat in Nederland. De drone met een adviesprijs in 2015 van €99,99 is voor de helft afgeprijsd en kan in de actieweek worden gekocht voor €49,99. Bij het pakket krijg je de stootbumpers en landingsgestel los geleverd. Je krijgt er ook 4 extra reserve propellers bij. Onderaan de advertentie staat netjes vermeldt dat je van te voren de handleiding goed door moet nemen voor vlieginstructies en dat je jezelf goed moet informeren over wet en regelgevingen m.b.t. het vliegen met drones. Je mag namelijk niet zomaar overal filmen en fotograferen met jouw goede Trooper drone 150.

Is de Kruidvat cameradrone uitverkocht?

De Dromida Kodo drone is een vergelijkbaar model.

De onboard camera van de drone

Dat de Trooper camera drone 150 stunts kan uithalen is voor de meeste vliegers een leuk extraatje. Het belangrijkste is dat je een stabiele vlucht kan maken en luchtfoto’s, luchtvideo’s en dronies kan gaan maken. De camera filmt op 720p HD en maakt foto’s op 2 megapixels. Om een goed beeld te krijgen van de drone voordat je deze gaat kopen, is het raadzaam om een aantal filmpjes te bekijken waar je de Trooper drone 150 ziet vliegen en waar je ziet wat voor beelden de drone maakt. De termen 720p, HD en 2MP zeggen namelijk voor de meeste mensen niet zoveel.

Specificaties van de Trooper 150

De specificaties van de Trooper 150 drone/quadcopter zijn, volgens de officiële website en meerdere aanbieders van het voertuig, als volgt:

 • Officiële naam: Trooper drone 150
 • Slogan: High Performance Quad-Rotor Helicopter
 • Soort: Quadcopter of Quadrocopter
 • Frequentie: 2.4 GHz
 • Afmetingen: 31.5 x 31.5 x 7.5 cm (lxbxh)
 • Oplaadtijd: 60 minuten
 • Vliegtijd: 7 tot 9 minuten
 • Bereik: 100 meter tussen controller en drone
 • Batterij: 600mAh
 • Batterij controller: 6x AA
 • Camera: 2.0MP
 • Functies: stijgen, landen, draaien, hellen naar voren, achter, links en rechts, loopings
 • Extra’s: Inclusief 4GB Micro SD kaart

De drone in gebruik nemen

Een vijftal tips voordat je voor het eerst gaat vliegen met de Trooper 150:

 1. Plaats de Micro SD-kaart voor het inschakelen van de drone achterin de camera
 2. Indoen nodig, plaats de accu en verbind de pin connector met de stroomingang van de drone. De plug past uitsluitend in één richting.
 3. Schakel de drone aan middels de aan/uit switch. De LED’s van de drone zullen nu oplichten en de drone is klaar om te worden verbonden met de controller. Doe dit zo snel mogelijk na het aanzetten van de drone. De drone blijft namelijk maximaal zes seconden in verbindingsmodus. Hierna moet je beide apparaten weer aan en uit zetten om de koppeling opnieuw te proberen.
 4. Zet de afstandsbediening aan en beweeg de linker stick omhoog en omlaag totdat de controller twee keer piept. De verbinding is nu voltooid.
 5. Kalibreer de G-sensor (balanssensor) door de controller en de drone aan te zetten en beide sticks rechts naar beneden te houden. Een rood lichtje in de body van de drone zal snel knipperen. Wanneer deze rood blijft, is de kalibratie voltooid.

Zeven tips voor de beginner met de POV Trooper drone

Het onder de knie krijgen van de besturing van de quadcopter is op het begin erg lastig. Een aantal tips om je op weg te helpen:

 1. Bij binnenshuis gebruik altijd de stootbumpers monteren om ongelukken te vermijden. Gebruik hiervoor de bijgeleverde schroeven.
 2. Begin altijd met het langzaam verticaal opstijgen van de drone
 3. Voer eventueel een kalibratie uit of gebruik de trimfunctie om de motoren te balanceren
 4. Oefen een aantal keren om de drone te laten opstijgen tot 2-3 meter hoogte en weer rustig te laten landen
 5. Probeer de drone in een vierkant patroon te laten bewegen
 6. Houdt goed in de gaten wat de voorkant van de drone is. De balans stick werkt namelijk altijd vanuit het perspectief van de drone!
 7. Vlieg niet direct te hoog! Een sterke wind kan de drone gemakkelijk meenemen of roteren waardoor het lastig is de voorzijde te zien.

Hoe maak je foto’s en video’s met de Trooper 150?

De camera zit onder de quadcopter gemonteerd en bevat een module waar een Micro SD-kaart in gezet kan worden. Door middel van het lampje geeft het apparaat aan of de camera aan of uit staat. Om een foto te maken druk je op de rechter stuurknuppel. Het lampje wordt dan even rood en springt vervolgens weer op groen. Om een video op te nemen houd je de rechter stuurknuppel ongeveer drie seconden ingedrukt om te starten en nogmaals om de video-opname te beëindigen. Het lampje zal in dit geval langzaam rood knipperen.

Wat voor garanties krijg je?

Garantie

Deze quadcopter drone heeft één jaar fabrieksgarantie op het apparaat en de controller (afstandsbediening). De batterij heeft zes maanden fabrieksgarantie. Vanwege de delicate bouw van het apparaat wordt er geen garantie gegeven op de buitenbehuizing van het apparaat en de roterende onderdelen zoals de propellers en motoren. Het is echter mogelijk deze als reserveonderdelen aan te schaffen.

Uitzonderingen

Fysieke beschadigingen en beschadigingen welke te herleiden zijn naar impact-schade vallen automatisch buiten de garantie. Andere uitzonderingen op de garantie zijn beschadigingen veroorzaakt door het uit elkaar halen van het apparaat, aanpassingen en modificaties alsmede beschadigingen veroorzaakt door het gebruik van onderdelen en accessoires welke niet geleverd zijn door de fabrikant.

Onderdelen bestellen

Het is mogelijk om via de webshop van de maker POV (Point of Vieuw) enkele onderdelen van de Trooper 150 bij te bestellen. Zo is het handig om voor 18 euro 2 nieuwe accu’s te bestellen. Op deze manier kun je maximaal 24 minuten vliegen, in plaats van de standaard 8 minuten. De volgende onderdelen kunnen worden besteld:

 • Drone 150 spare propellers (4 pack) – 5 euro
 • Drone 150 bumper shields (4x) – 6 euro
 • Drone 150 spare battery (1x) – 10 euro
 • Drone 150 spare battery (2-pack) – 18 euro

Kopen en toezicht van ouders als kinderen vliegen

Kinderen willen maar al te graag een dronepiloot zijn. Als ze de drone op televisie, YouTube of in de schappen van een winkel zien, willen ze maar al te graag de Trooper 150 bezitten. Een drone is dan ook een zeer populair cadeau voor kinderen geworden. Veel aanbieders bieden de drone aan met een adviesleeftijd vanaf 6 jaar en ouder. Toch moet er opgepast worden met drones. Deze vliegtuigen met vier propellers kunnen vaak een hoge snelheid bereiken en een ongeluk zit dan ook in een klein hoekje. Ouderlijk toezicht is zeer gewenst als kinderen met een drone gaan vliegen. De meeste drones, zo ook de Trooper 150, wordt verkocht met een adviesleeftijd vanaf 14 jaar. Maar ook zelfs dan is ouderlijk toezicht zeer gewenst. Dit om ongelukken met letsel als gevolg te voorkomen en om er voor te zorgen dat de drone niet na één keer vliegen stuk is.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.