Drie heerlijke, hartige groentesnacks

bloemkool buffalo wings

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Het einde van januari begint alweer dichterbij te komen. Januari is natuurlijk dé maand van de goede voornemens, maar helaas ook de maand waarin veel goede voornemens al mislukken. Of jouw goede voornemen nou afvallen of gezonder eten is, deze recepten kunnen hierbij helpen! Met behulp van deze groentesnacks krijg je groenten binnen terwijl je het idee hebt dat je “ongezond” aan het eten bent, zo lekker is het! Ideale snacks om te eten tijdens een avondje Netflixen op de bank.


Veganistische bloemkool buffalo wings

Deze veganistische buffalo wings gemaakt van bloemkool had ik al heel vaak langs zien komen voordat ik ze een keer zelf besloot te maken. Eigenlijk had ik ze al veel eerder moeten maken want ze zijn echt heerlijk! Voor het recept heb ik mij laten inspireren door de cauliflower buffalo wings op Hot For Food. Ik heb meerdere recepten uitgeprobeerd en dit vond ik het lekkerste recept.

bloemkool buffalo wings

Wat heb je nodig?

– Een bloemkool
– 100 gr. bloem (of meer voor een dikker papje)
– 100 gr. water
– 100 gr. sojamelk of amandelmelk
– 4 eetlepels sweet chilisaus
– 2 eetlepels zonnebloemolie
– Kipkruiden
– Knoflookpoeder
– Paprikapoeder

Hoe maak je de bloemkool buffalo wings?

– Snij de bloemkool in gelijke roosjes
– Meng het water met de bloem en de kipkruiden, knoflookpoeder en paprikapoeder. Ik vind het fijn om een “dik” papje te hebben zodat het er minder snel af druipt, vaak voeg ik er nog wat extra bloem aan toe.
– Haal de bloemkoolroosjes door het bloemmengsel en bak ze in de oven 25 minuten op 200 graden.
– Maak een mengsel van zonnebloemolie en sweet chilisaus.
– Haal de bloemkool uit de oven en haal ze door het sweet chilisaus mengsel.
– Bak de bloemkoolroosjes nog 25 minuten in de oven op 200 graden.
– KLAAR! Eventueel zou je er nog een sausje bij kunnen maken maar ook zonder saus is het heerlijk!


Vegetarische Broccoli-nuggets

Dit recept van broccoli-nuggets heb ik uit het blad Boodschappen van de Hoogvliet. Makkelijk om te maken, snel klaar, lekker en gezond! Binnenkort probeer ik ook een veganistische versie van deze nuggets te maken.
Ik heb de nuggets een keer gemaakt zonder keukenmachine, helaas bleef de broccoli toen te grof en vielen de nuggets uit elkaar. Een keukenmachine is dus onmisbaar om in huis te hebben! Lees in deze blog meer over goedkope keukenmachines.

broccoli nuggets

Wat heb je nodig?

– 400 gr. broccoli (of bloemkool, of koolrabi)
– 2 eieren
– 100 gr. geraspte kaas

– 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
– 1 eetlepel bieslook (gehakt)
– Handje fijn broodkruim

Hoe maak je de Broccoli-nuggets?

– Maal de broccoli fijn in de keukenmachine
– Voeg de overige ingrediënten toe en meng kort tot het een plakkerig deeg is
– Vorm van het deeg kleine koekjes en leg ze op de bakplaat
– Bak de broccoli-nuggets 10 minuten op 200 graden
– Draai de broccoli-nuggets om en bak ze nog ongeveer 3 minuten
– Klaar! Lekker met bijvoorbeeld ketchup of curry

Toen ik ze ging maken, heb ik ze veel langer in de oven laten zitten voordat ze goed waren. Nu gebruikte ik een mini oventje om de broccoli-nuggets te maken, misschien dat dat ook een verschil maakt.

Gesneden groentes met erwten-munt dip

Voor het klaarmaken van deze groentesnacks heb je niet veel tijd nodig! Lekker voor na het werken op een doordeweekse dag dus. Kies de groenten die je zelf lekker vindt om te dippen.

Wat heb je nodig?

– Komkommer in reepjes
– Kleine tomaatjes
– Worteltjes of reepjes wortel
– Reepjes paprika
– Radijsjes
– Half bosje munt
– Blikje doperwten
– Sap van 1 limoen (voor een heftigere smaak, rasp er wat limoenschil door)

Hoe maak je de erwten munt dip?

– Maal de doperwten, munt en het sap van 1 limoen fijn in de keukenmachine
– klaar!