Fit en vitaal met behulp van een roeitrainer

husl_artikel_1

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

We weten allemaal dat bewegen goed voor je is. Voor veel mensen is het lastig het minimaal aantal minuten beweging wat per dag nodig is te halen. Het goede nieuws is dat er dus ook een manier is om genoeg te bewegen, gewoon thuis, zonder achter de geraniums vandaan te komen, hoe mooi is dat! Wordt fit en vitaal met behulp van een roeitrainer.

Een roeitrainer kan helpen

Met een roeitrainer kan je, ook als je nog nooit gesport hebt, terwijl je thuis bent toch zorgen dat je voldoende beweging krijgt. Oefenen op een roeiapparaat is laagdrempelig en de kans op blessures is gering. Je kan op deze manier zowel aan je conditie als aan je spierkracht werken. Bijna alle spieren in je lichaam komen aan de beurt. Wil je (op den duur) intensiever bewegen dan kan dat ook.

Veel informatie op roeitrainer365.nl

Op roeitrainer365.nl kan je heel veel informatie vinden over het beginnen met bewegen op een roeitrainer. Je vindt er tips over de juiste houding, welke spieren je gebruikt en waar je op moet letten wanneer je een roeitrainer aan wilt schaffen.

Gezondheidswinst

Er valt al veel gezondheidswinst te behalen als je per dag genoeg beweegt. Dit bewegen mag ook gewoon met een lage intensiteit, je hoeft niet als een topsporter te trainen. Liever niet zelfs zou ik zeggen. Bijkomend voordeel is dat je op een roeitrainer relatief veel calorieën verbrand, juist bij een wat lagere intensiteit.
Het is goed om te beginnen met een rustige (=verstandige) opbouw. Een schema voor beginners, met aandacht voor de juiste techniek en voldoende variatie kan hier bij helpen.
Het kost je energie, maar je zal merken dat het resultaat is dat je ook energieker wordt wanneer je regelmatig beweegt.

Geef het een kans

Gewoon er mee beginnen en doorzetten zou ik zeggen. Misschien vind je het in het begin niet gelijk leuk, maar ga niet op de eerste indruk af. Ik weet zeker dat je na 12 weken, wanneer je merkt hoe je conditie en spierkracht vooruit is gegaan je het wel leuk vindt. Iedere keer na een workout zal je voldaan onder de douche staan.