Geneeskrachtige edelstenen voor honden

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Bekend is dat edelstenen mensen kunnen helpen dankzij hun geneeskrachtige werking. Minder bekend is dat edelstenen ook ingezet kunnen worden tegen hondenkwaaltjes. De stenen kunnen bijvoorbeeld aan de halsband van de hond bevestigd worden. Omdat honden gevoeliger zijn dan mensen voor de werking van deze stenen mag u de hond er maar een tegelijk laten dragen. Edelstenen kunnen onder andere ingezet worden bij: gespannenheid, huidproblemen, overactiviteit, lusteloosheid, lage bloeddruk, minder uithoudingsvermogen en bij angst. In plaats van een edelsteen aan de halsband van uw hond te hangen kunt u uw viervoeter ook edelsteenwater laten drinken.

De hond

De meeste honden worden als gezelschapsdier gehouden. De laatste 200 jaar zijn mensen gericht met honden gaan fokken. Daardoor zijn er veel hondenrassen bij gekomen. Sommige honden hebben hangoren waardoor zij minder goed geluiden horen dan honden met rechtopstaande oren. Het reukvermogen wil ook wel eens verschillen hoe langer de snuit is, des te beter kunnen deze honden ruiken. Een goed voorbeeld is de bloedhond die goed is in het volgen van sporen. Er kan een groot verschil zijn tussen de rassen wat de gezondheid betreft. Zo kan het ene hondenras vatbaarder zijn voor bepaalde kwaaltjes dan het andere.

Edelstenen voor de hond

Als u edelstenen wilt gebruiken voor de hond mag u maar een steen tegelijk laten dragen. Honden zijn gevoeliger dan mensen voor de werking van edelstenen. Het is dan ook goed om de hond in de gaten te houden wanneer u de steen heeft omgedaan. Het kan zijn dat de werking van de edelsteen te sterk is voor uw hond.

Gespannen honden

Stress bij honden kan ontstaan als een situatie niet voorspelbaar voor hen is. Een hond kan zich niet veilig gaan voelen in zo een situatie. Ook als de baas verdrietig of boos is kan een hond gestrest worden. Door een amethist aan de halsriem van uw hond te bevestigen kan een gespannen hond rustiger worden.

Huidproblemen

Sommige honden kunnen last hebben van huidproblemen. De hond gaat dan likken, krabben en bijten in zijn vacht omdat de aangedane plek jeukt. Uw hond kan ook last hebben van een schilferige huid en erg verharen. Door een aventurijn aan de halsband te bevestigen kan de edelsteen de klachten doen verzachten.

Overactiviteit

Overactieve honden lijken bijna niet te slapen. Ze zijn constant alert en reageren op alle geluiden en bewegingen. Soms gaan ze aandacht trekken door iets te vernielen. Er zijn ook honden die gaan piepen of blaffen. Overactieve honden zijn vaak intelligente honden die meer uitdaging en beweging nodig hebben. Een toermalijn bevestigd aan de halsband van uw hond kan uw hond wat rust geven.

Uithoudingsvermogen

Een oudere hond heeft vaak minder uithoudingsvermogen. Dit hoort bij de ouderdomsproblemen. Ook door overgewicht kunnen honden minder uithoudingsvermogen hebben. Een citrien aan de halsband bevestigd geeft uw hond meer uithoudingsvermogen.

Lusteloze honden

Oudere honden maar ook honden die ziek zijn geweest en herstellende zijn kunnen zich wat lustelozer gaan gedragen. Een bergkristal bevestigd aan de halsband kan er voor zorgen dat de hond weer wat vitaler wordt.

Te lage bloeddruk

Te lage bloeddruk kan vooral bij honden met hartproblemen sloomheid, en flauwtes geven. Een carneool gedragen aan de halsband kan de bloeddruk van de hond wat stabiliseren.

Angstige honden

Honden die niet goed behandeld zijn kunnen onzeker en angstig zijn. Sommige honden zijn bang voor onweer, vuurwerk of andere harde geluiden. Door een zwarte toermalijn aan de halsband van de hond bevestigen kan dat er voor zorgen dat de hond zich minder angstig voelt.

Edelsteen drinkwater voor de hond

In plaats van een edelsteen aan de halsband van uw viervoeter kunt u uw hond edelsteenwater geven. Wanneer u een edelsteen in de ruwe vorm in een kan met water doet geeft de steen energie af. Laat de steen minimaal 24 uur in het water liggen. Iedere steen heeft zijn eigen energie dus kies voor de steen die u hond op dat moment nodig heeft. U kunt het water (zonder steen) in de drinkbak van uw hond gieten.

De geneeskrachtige werking van edelstenen is al vele eeuwen bekend. Ook het gebruik van edelstenen bij honden. Raadpleeg echter bij matige of ernstige klachten altijd een dierenarts.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.