Jade, steen van de hemel

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

De edelsteen jade wordt ook wel de steen van de hemel genoemd en symboliseert de vijf deugden van de mens. De kleur van de jade varieert van licht tot donker groen en minder vaak violet, geel of zwart. De geneeskrachtige werking van jade kunt u gebruiken onder andere nierproblemen, koorts en om bloedingen te stelpen. Al sinds 5000 voor christus was de helende werking al bekend in de Chinese cultuur, bij de oude Egyptenaren en de Maya’s die in het oude Mexico leefden. Jade wordt tegenwoordig ook gebruikt in kunstvoorwerpen en bij het maken van sieraden.

Geschiedenis van de edelsteen jade

Ongeveer 11000 voor christus zijn er al gebruiksvoorwerpen gemaakt van de edelsteen Jade. Deze voorwerpen bestonden voornamelijk uit messen en bijlen. Later werden de wapens van brons en ijzer gemaakt met als resultaat dat de jade alleen nog maar werd gebruikt om sieraden mee te vervaardigen. Er zijn kleine stukjes jade met gaatjes ter grote van een veter gevonden. Jade werd ook meegegeven aan de doden voor een gelukkig verblijf in het hiernamaals. Jade symboliseert in de Chinese cultuur de vijf deugden van de mens: wijsheid, gerechtigheid, bescheidenheid, barmhartigheid en moed.

Geneeskrachtige werking van jade

Ook al is de geneeskrachtige werking van edelstenen bekend, schakel bij ernstige of lichte klachten altijd medische hulp in. De volgende helende werkingen van de edelsteen jade zijn het bekendst:

Stelpt bloedingen

Wanneer het mogelijk is kunt u jade het beste samen met de stenen hematiet, bergkristal en topaas dragen om zo bloedingen te stelpen.

Klierfuncties

Wanneer de steen in de hand gehouden wordt en als de steen een nacht in water wordt gelegd en u dit water in de ochtend opdrinkt zal dit positief werken op de klierfuncties van het menselijk lichaam.

Nierproblemen

Bij nierproblemen moet de steen veel gedragen worden op de huid. Daarnaast kan jade in een glas met water gelegd worden voor het slapen gaan. In de ochtend kunt u het water opdrinken op de nuchtere maag opdrinken om zo een positief effect op de nieren te creëren.

Kalmerend effect

De jade staat er van oudsher om bekend dat het kalmerend werkt en tevreden zal stemmen als de edelsteen veel gedragen wordt.

Vooroordelen

Het rechtvaardigheidsgevoel wordt door het dragen van jade versterkt en zal helpen tegen het hebben van vooroordelen.

Koortsverlagend

Leg de steen op het hart- en voorhoofdchakra om een koortsverlagend effect te creëren. De chakra op het voorhoofd opent zich via de neusbrug tussen wenkbrauwen naar voren. Het centrum van de energie van de hartchakra ligt in het midden van de borstkas. Wanneer u merkt dat de jade na een kwartier langzaam warm wordt als deze op het voorhoofd ligt dan moet de steen ontladen worden.

Kleur, vindplaatsen en handelsvormen

De jade varieert in kleur van lichtgroen tot donkergroen, violet geel of zwart. Zwarte jade komt minder vaak voor en kan zeldzaam genoemd worden. Ook zijn er jadestenen die groen/doorzichtig gevonden worden. De aanwezigheid van chroom in jade zorgt voor een chemische werking in de edelsteen. Hierdoor ontstaat de groene kleur van jade. De jade kan veelvuldig gevonden worden in Birma, China en Canada en in mindere mate in Mexico, Egypte en Silezië. De jade wordt gesneden als kunstvoorwerp en geslepen om gebruikt te worden als sieraad. Ruwe stukken jade worden gebruikt als amulet en om in het water te leggen om de geneeskrachtige werking te stimuleren.

Ontladen en opladen van jade

Wanneer de jade gedragen wordt op het lichaam, gebruikt wordt in water of vastgehouden wordt in de hand moet de jadesteen gereinigd en ontladen worden. Dit kunt u op de volgende manieren doen:

Water

Houdt de jadesteen eerst onder stromend water voor enkele minuten en reinig de steen goed. U kunt ook de steen in een glazen kom met water neerleggen en daar bergkristal, rozenkwarts en amethist aan toevoegen voor een paar uur.

Hematiet

Door de jade een nacht op een schaal met hematiet stenen te leggen raakt de jade alle negatieve energie kwijt. De jade dient daarna wel opgeladen te worden door deze in een cluster van bergkristal neer te leggen.

Zon en maan

Jadestenen kunnen worden opgeladen door de opkomende of ondergaande zon. Leg de stenen af en toe een paar uur rechtstreeks in het zonlicht. Te fel zonlicht kan er voor zorgen dat de steen de kleur verliest. De zon overdag dient vermeden te worden. Jade kan ook opgeladen worden door deze minimaal een nacht in het maanlicht achter glas neer te leggen. Bij volle maan heeft de voorkeur.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.