Kitsch of Kassa, de spelshow van SBS 6 met Jochem van Gelder (TERUGBLIK)

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Vanaf woensdag 25 maart 2015 was er een nieuwe spelshow op de televisie. De spelshow Kitsch of Kassa was te zien op SBS 6 en begint om 21.30 uur. In de spelshow moeten twee koppels het verschil proberen te zien tussen voorwerpen die kunst of kitsch zijn. Tijdens het programma mogen de koppels voorwerpen ruilen. Van het voorwerp waar de kandidaten definitief voor kiezen krijgen zij de waarde uitbetaald. De spelshow wordt gepresenteerd door Jochem van Gelder die bekend is van onder andere Het Beste idee van Nederland, Pas Oplichters en Bonje met de Buren. Jochem gaat ook de nieuwe talentenjacht We are family op SBS 6 presenteren.

De spelshow Kitsch of Kassa

Vanaf woensdag 25 maart 2015 is de nieuwe spelshow Kitsch of Kassa te zien op SBS 6 om 21.30 uur. De show wordt gepresenteerd door Jochem van Gelder. De spelshow bevat elementen van Deal or no Deal en Tussen Kunst en Kitsch.
In deze spelshow moet een kandidatenkoppel de waarde raden van verschillende objecten. De objecten kunnen voorwerpen zijn zoals een bijzondere auto van een bekende zanger of zangeres en kledingstukken die gedragen zijn door een BN’er. Er komen ook verschillende kunstvoorwerpen in het programma voorbij.

De bedoeling van het spel is dat de kandidaten moeten raden wat het duurste voorwerp is. De kandidaten beginnen met een voorwerp dat zij tijdens de spelshow kunnen inwisselen. Zij krijgen informatie van Laurien Hessels (veilingmeester). Laurien verteld de kandidaten bijvoorbeeld waar een voorwerp vandaan komt, de zeldzaamheid, wie het voorwerp gebruikt heeft en uit welk jaar het komt. Uiteindelijk krijgen de kandidaten het bedrag mee naar huis wat het voorwerp dat zij hebben uitgekozen waard is. De waarde van een voorwerp kan liggen tussen de 50 en de 50.000 euro. Het is een spannende show voor de hele familie. U kunt met zijn allen voor de televisie mee raden of een voorwerp kunst of kitsch is.

Jochem van Gelder

Jochem is geboren op 23 mei 1963. Hij is bekend van de Nederlandse radio-en televisie. Jochem is buiten zijn werk voor televisie en radio nog zanger, schrijver en acteur. In oktober 2007 kwam Jochem ’s eerste boek uit met de naam ”Jochem ‘s Sint boek. Hierin staan onder andere twee Sinterklaas verhalen, moppen, raadsels, recepten en foto’s in. Bij het boek inbegrepen is een CD met nieuwe Sinterklaasliedjes. Aan het boek “De kapitein en Ik” dat in november 2007 uitgebracht is heeft Jochem zijn medewerking aan verleend. Het boek is geschreven door Koen van Biezen. Bij het boek hoort een cd met 14 liedjes die gezongen worden door Jochem. Ook wordt er een verhaal verteld op de cd door Jochem van Gelder.

Jochem van Gelder zijn loopbaan bij SBS 6

Na zijn vertrek bij de NCRV kon Jochem moeilijk aan het werk komen. Hij zei na 20 jaar zijn carrière bij de NCRV vaarwel omdat hij daar geen toekomst meer zag. In het begin had hij er geen problemen mee maar na enige tijd probeerde Jochem toch weer aan het werk te komen. Wat overigens niet mee viel, hij heeft in die tijd ongeveer alle omroepen benaderd. Om inkomsten te hebben nam hij een opdracht aan om een wasmiddel te promoten op televisie. Jochem kreeg uiteindelijk een contract aangeboden bij SBS 6. Daar presenteerde hij programma’s als Alles Kids, Pas Oplichters en Bonje met de Buren dit laatste programma presenteerde hij samen met Patty Brad. Buiten deze programma’s presenteert Jochem in 2015 samen met Britt Dekker Het beste idee van Nederland. De nieuwe talentenjacht We are Family van SBS 6 die in 2015 te zien is wordt eveneens gepresenteerd door Jochem van Gelder. In 2005 won hij de Zilveren televisiester voor de beste mannelijke televisiepersoonlijkheid.

Uitzendingen en herhalingen

De uitzendingen van de spelshow zijn vanaf 25 maart 2015 elke woensdagavond te zien op SBS 6. Wanneer u een uitzending van Kitsch of Kassa gemist heeft kunt u deze terug zien op: www.uitzendinggemist.net/zenders/SBS-6.html

Bronnen en referenties
  • http://www.bndestem.nl/algemeen/show/jochem-van-gelder-presenteert-kitsch-of-kassa-1.4747028
  • http://www.televizier.nl/nieuws/amusement/jochem-van-gelder-presenteert-nieuwe-spelshow.5269284.lynkx
  • http://www.ad.nl/ad/nl/5601/TV-Radio/article/detail/3773302/2014/10/23/Jochem-van-Gelder-Ik-moet-keihard-presteren-bij-SBS6.dhtml
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Jochem_van_Gelder

Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.