Kom van de bank, stap op de roeitrainer

van de bank op de roeitrainer

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Dat bewegen gezond is dat is inmiddels wel algemeen bekend. Misschien sport je al heel veel of ben jij zo iemand die dat wel heel graag zou willen maar de eerste stap moet zetten.
In beide gevallen is een eigen roeitrainer misschien wel een hele goede aanschaf, we gaan je uitleggen waarom. Dus kom van de bank en stap op je eigen roeitrainer.

De voordelen van een eigen roeitrainer

Er zijn  heel veel fitness apparaten op de markt. De roeitrainer heeft als voordeel ten opzichte van andere fitness apparaten dat je niet alleen aan je conditie kunt werken maar tegelijkertijd heel veel spiergroepen traint.

Een roeitrainer aanschaffen hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Zo heeft de Focus Fitness al hele goede roeitrainers voor onder de 500 Euro. Bekijk de Focus Fitness Row 2 of zijn iets duurdere broertje de Focus Fitness Row 3 maar eens.

Je krijgt met name een heel sterke core, je core dat zijn je buikspieren en (lage) rugspieren. Of je nu een beginnend sporter of een ervaren sporter bent, een sterke core is altijd goed. Als beginnend sporter merk je dat je houding beter wordt en je lage rugklachten kunt voorkomen of verminderen. Als ervaren sporter zul je merken dat jouw trainingen een hele goede aanvulling zijn op andere sporten. Met bijvoorbeeld hardlopen en fietsen ga je beter kunnen presteren, doordat je core sterker wordt. De kans op blessures wordt hierdoor kleiner.

Nu hebben we het allen nog maar over je core gehad. Maar wat dacht je van je algehele conditie. Je hart- longfunctie wordt beter en je beenspieren, bovenrug, schouders en armen worden sterker. Allemaal tijdens workouts op de roeitrainer.

Waarom een eigen roeitrainer thuis?

Thuis trainen heeft voordelen. Je hebt geen reistijd, je kan sporten wanneer je wilt en je bent niet afhankelijk van de openingstijden van een sportschool. Bovendien is de aanschaf eenmalig en heb je geen sportschool abonnement nodig.
Stel je hebt een puppy thuis die je niet alleen kan laten. Je kan je training gewoon door laten gaan en ondertussen een oogje in het zeil houden.