Populariteit van massage apparaten onder sporters

Populariteit van massage apparaten onder sporters

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

De laatste jaren stijgt de populariteit van massage apparaten onder sporters enorm snel. Waar je eerst vooral topsporters zag die gebruik maakten van massage apparaten na hun trainingen, worden deze massage apparaten nu ook door amateursporters gebruikt. Waar amateursporters eerst vooral gebruik maakten van een foamroller om de stijve spieren los te masseren heeft de massage gun nu aan terrein gewonnen. In deze blog bekijken we alle nieuwste trends op het gebied van massage apparaten onder sporters.

De massage gun: Knopen wegmasseren met een bindweefselmassage

De massage met behulp van een massage gun kan je misschien wel het beste vergelijken met een bindweefselmassage. Met de massage gun kan je makkelijk en snel de knopen uit jouw spieren wegmasseren. Het is dus een apparaat die een “stevige” massage biedt. Deze massage guns worden ook gebruikt door professionals zoals fysiotherapeuten. Je hoort ook wel dat mensen deze massage guns gebruiken voor het masseren van hun intieme delen. Echter kan je dan beter een massage apparaat zoals een vibrator kopen die daar ook voor bedoeld is. Denk bijvoorbeeld aan de alom bekende Tarzan vibrator. De meeste massage guns worden geleverd met verschillende opzetstukken die allemaal geschikt zijn voor verschillende spiergroepen. Hierdoor is een massage gun geschikt voor het masseren van onder andere de benen, rug, schouders en armen.

Been compressie massage apparaat

Een massage apparaat dat je wel vaak ziet op social media kanalen maar die toch iets minder bekend is onder het grote publiek is het been compressie massage apparaat. Het lijkt alsof je een paar hele lange snowboots aan hebt die tot aan de bovenkant van je bovenbenen reiken. Deze “boots” zijn elektrisch te bedienen. Ze gebruiken een compressie-massagetechniek die tijdens het masseren het melkzuur uit je spieren halen en om de bloedcirculatie te bevorderen. Hierdoor herstellen je spieren na een training of wedstrijd een stuk sneller. Bij sommige apparaten kan je bepalen welke delen van jouw been worden gemasseerd en welke niet. Je merkt dat deze apparaten vaak hoger geprijsd zijn dan bijvoorbeeld massage guns. Wij denken dat ze hierdoor iets minder populair zijn.

Infrarood massage apparaten

Er zijn ook verschillende massage apparaten verkrijgbaar voor sporters waarbij gebruik wordt gemaakt van infrarood licht. Zo kan je kiezen voor massage kussens waarin infrarood lampen zijn verwerkt. Naast een infrarood massagekussen heb je ook vibrerende massageapparaten met een handvat. Bij het gebruik van een infrarood massageapparaat kan je genieten van een vibrerende massage. Deze massages zijn geschikt voor het masseren van de benen, armen, rug en nek. Door de infrarood lamp die verwerkt is in het massageapparaat is de massage ook warm. Deze warmte zorgt voor een goede dieptewerking tijdens de massage. Er zijn verschillende massage apparaten verkrijgbaar met infrarood lampen die ook op verschillende manieren masseren. Zo geeft het ene apparaat massage vergelijkbaar met een shiatsu massage en de andere een vibrerende massage, “rollende” massage of een klopmassage. Bij de aanschaf van een massageapparaat is het dus belangrijk om te kijken welke massage jij het meest prettig vindt.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.