Gembershotjes maken

gingershots maken

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Er zijn verschillende manieren om zelf gembershotjes te maken. Zo kan je ze maken met behulp van een blender, sapcentrifuge of een slowjuicer. Maar ook zonder deze apparaten kan je prima gembershotjes maken. De shotjes kan je makkelijk bewaren in de koelkast of in de vriezer.

Waarom gembershotjes?

Gembershots zijn al jaren een echte trend. Tegenwoordig zijn ze zelfs verkrijgbaar in verschillende supermarkten. Maar waarom zijn gembershotjes zo goed voor je? Zowel gember, citroen en honing hebben goede eigenschappen voor het lichaam. Zo kan gember onder andere helpen bij een opgeblazen buik. Wanneer je verkouden bent krijg je wat extra vitamine C binnen door de citroen en verzacht de honing jouw keel. Het drinken van het shotje geeft je vooral het gevoel dat je goed en gezond bezig bent. Zo voel je het bijna in je keel branden en heb je een opgepept gevoel na het drinken van het shotje. Of het nou werkt of niet, je begint de dag “gezond”. Dit zorgt ervoor dat de kans groter is dat je ook gezonder eet op een dag. Dit kan je ook bereiken door de dag te starten met een glas lauwwarm water met citroen, matchathee of een kruidenthee.

Recept voor een gembershot

Er staan verschillende recepten voor gembershotjes op internet. Onze favoriet is gember met citroen. Meestal maken wij de shots een beetje op gevoel. Aan het einde voegen we aan het mengsel ook nog honing toe. Hierdoor wordt het wat zoeter en zachter qua smaak (voor zover dat kan). Je kan het shotje ook gebruiken om één of meerdere glazen gemberthee te maken.

Hoe maak je de gembershotjes?

Je kan de gembershotjes dus op verschillende manieren maken. Zo kan je de gemberwortel en het vruchtvlees van de citroen in de sapcentrifuge of slowjuicer doen. Tegenwoordig zijn de sapcentrifuges al veel meer betaalbaar dan jaren geleden toen deze voor het eerst op de markt kwamen. Heb je deze apparaten niet in huis? Dan kan je de gemberwortel (zonder schil) ook in een knoflookpers doen. De pulp kan je dan vermengen met citroensap en honing. Dit werd mij ook aangeraden als mengseltje voor wanneer je erg verkouden bent! Ook kan je een blender gebruiken om een shotje te maken.

Bewaren

Je kan de gembershotjes een paar dagen bewaren in de koelkast. Wil je ze langer bewaren? Dan kan je ze ook invriezen! Wij verdelen de sap over meerdere kleine bakjes waar je normaal een saladedressing in kan bewaren. Deze kopen wij bij één van de vele Chinese winkels in Spanje. Misschien zijn deze bakjes ook te vinden bij winkels zoals de Action. Kan je ze niet vinden? Neem dan eens een kijkje op Aliexpress. Daar hebben ze bakjes en flesjes in alle soorten en maten.