Hostels, hotels en gratis campings in Townsville, Australië

Townsville

Townsville is een Australische stad aan de oostkust in de staat Queensland. De stad telt anno 2015 meer dan 150.000 inwoners. Jaarlijks komen er honderdduizenden toeristen naar de stad toe. Zij zijn voornamelijk geïnteresseerd in tours naar het Great Barrier Reef en Magnetic Island. De stad ligt op de route naar het tropische noorden en Gold Coast, waar je veel wateractiviteiten kan doen, in het zuiden. In Townsville kun je goedkoop verblijven op een camping of hostel, maar ook duurder in een luxe hotel of resort. Er zijn tevens een aantal slaapopties in de omgeving van de stad die gratis zijn. Waar kun je deze gratis campings vinden? In welke wijken van Townsville kun je een overnachting boeken? Wat voor hotels en hostels zijn er in Townsville te vinden?

Townsville: wijken, suburbs, eilanden en stranden

Als je in Townsville een overnachting in een accommodatie wilt boeken heb je een ruime keuze. Je kunt in meerdere wijken een overnachting boeken. De duurste hostels, hotels en resorts staan in de buurt van het centrum of bij de stranden. In de volgende wijken kun je een accommodatie boeken om in te overnachten:

Centrum en omgevingCentrum en omgeving (vervolg)Omgeving TownsvilleOmgeving Townsville (vervolg)Eilanden en stranden
Townsville CityMount StuartAlice RiverNomeMagnetic Island
AitkenvaleMundingburraAlligator CreekOak ValleyArcadia
AnnandaleMurray (includes Lavarack Barracks))Balgal BeachOrpheus IslandFlorence Bay
Belgian GardensMystertonBarringhaPalm IslandHorseshoe Bay
BohleNorth WardBluehillsPalumaNelly Bay
Bohle PlainsOonoonbaBluewater ParkPartingtonPicnic Bay
Castle HillPallarendaBrookhillPinnaclesBeach Holm
CludenPimlicoCalciumRangewoodBlack River
CondonRailway EstateCape ClevelandRollingstoneBluewater
CranbrookRasmussenClemantRoseneathBurdell
CurrajongRossleaCrimeaRoss RiverBushland Beach
Douglas (includes James Cook University)Rowes BayCrystal CreekRupertswoodDeeragun
GarbuttShawCungullaStuartJensen
GulliverSouth TownsvilleGranite ValeToomullaMount Low
HeatleyStuartGumlowToonpanPurono Park
Hermit ParkThuringowa CentralHervey RangeWoodstockSaunders Beach
Hyde ParkTown CommonHidden ValleyToolakea
IdaliaTownsville WestJulagoYabulu
KelsoVincentLynam
KirwanWest EndMajors Creek
Mount LouisaWulguruMount Elliot
Mount St JohnMutarnee

Een goedkope overnachting boeken in Townsville

Tijdens de Australische zomer zijn de prijzen voor overnachtingen erg hoog. Als je een goedkope overnachting wilt boeken in de stad, kun je het beste buiten het hoogseizoen reizen. Townsville heeft namelijk het hele jaar door een zeer prettig klimaat met warme temperaturen. Ook tours en excursies naar de populairste bestemmingen vertrekken het hele jaar door vanuit Townsville. Ook loont het om meerdere hotelaanbieders te vergelijken op vergelijkingswebsites. Last-minute aanbiedingen zijn er in Townsville ook veel te vinden. Er zijn namelijk honderden hotels in de stad en de concurrentie is moordend.

Hostels

Hostels zijn populaire accommodaties bij backpackers en andere toeristen die op budget door het land aan het reizen zijn. In Townsville heb je tientallen hostels met prijzen tussen de 18 en 90 dollar per nacht. De goedkoopste kamers zijn de ‘dormrooms’. Je slaap hier met meerdere mensen op een grote slaapzaal. De meeste hostels bieden ook de mogelijkheid om een ‘twinroom’ te boeken tegen een meerprijs. Je slaapt hier dan alleen of met de persoon met wie je aan het reizen bent. De volgens hostels zijn volgens reviews en ervaringen van reizigers aan te raden als je een goedkoop verblijf wilt boeken in Townsville:

 • Reef Lodge Backpackers
 • Civic Guest House
 • Coral Lodge
 • Great Northern Hostel

Hotels

Een hotel, motel, B&B of resort kun je boeken vanaf 80 Australische dollar. Voor een overnachting in de meeste luxueuze resorts ben je soms wel duizenden dollar per nacht kwijt. De meeste hotels en vergelijkbare accommodaties, liggen gunstig in, of rondom, het centrum of bij de stranden en haven. Een aantal hotels in Townsville springen er volgens reviews, reisgidsen en ervaringen van reizigers uit 2013, 2014 en 2015 tussenuit:

 • Strand Motel
 • Ibis
 • Historic Yongala Lodge Mtel
 • City Oasis Inn
 • Strand Park Hotel
 • Quest Townsville
 • Mariners North (luxe en duur)

Camping

In de omgeving van de stad kun je meerdere campings en caravan parks vinden waar je goedkoop kunt overnachten met een tent of eigen vervoer. De bekendste en meest populaire camping is het Rowes Bay Caravan Park. Deze camping ligt op 3 kilometer van het centrum van Townsville. Je betaalt voor een kampeerplek zonder stroom gemiddeld 15 dollar per nacht (voor de plek, niet per persoon). Je kunt ook luxe cabins huren, maar hier betaal je vaak dezelfde prijs als een normaal hotel in de stad of aan het strand. Je kunt het populaire Rowes Bay Caravan Park vinden op Heatley Pde, Rowes Bay. Het park is te bereiken via het telefoonnummer 47713576

Gratis slapen in Townsville?

Als je zelfs 15 dollar per nacht op de goedkoopste camping van Townsville te duur vindt, kun je er ook voor kiezen om iets verder van de stad te overnachten. Dit kan in meerdere nationale parken gratis, of voor een kleine bijdragen (vaak tot 3 dollar per nacht). Ook kun je ten noorden, westen en zuiden, meerdere parkeerplaatsen (resting area’s) vinden waar je gratis kunt overnachten. Je hebt hier vaak geen toiletgebouw of andere faciliteiten tot je beschikking. Gemiddeld liggen deze parkeerplaatsen op 50 tot 75 kilometer vanaf het centrum van Townsville.

Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.

Plaats een reactie