Lakes Entrance: Tours en excursies in de omgeving

Lakes Entrance

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

In de staat Victoria in Australië ligt de goed verborgen bestemming Lakes Entrance. Deze stad ligt aan de kust in het zuiden van het land, tussen meerdere nationale parken in. Lakes Entrance staat bekend om de uitstekende en parelwitte zandstranden, die in de zomerperiode vaak door de kustwacht in de gaten worden gehouden. Lakes Entrance is ook de ideale uitvalbasis voor tour en excursies om de natuurrijke omgeving en het leven op zee te ontdekken. Naast de prachtige stranden in Lakes Entrance, heb je ook leuke dingen in de (nabije) omgeving.Er vertrekken dagelijks meerdere tours vanuit het centrum naar de omgeving. Wat voor tours en excursies kun je maken vanuit Lakes Entrance? Welke nationale parken in de omgeving zijn een bezoekje waard volgens reisverhalen en ervaringen van reizigers?

Lakes Entrance

De plaats ligt in het westen van de Australische staat Victoria. Als je met eigen vervoer door het land reist van Sydney naar Melbourne (of andersom), en je rijdt via de populaire autoweg A1, kom je vanzelf langs de stad. Lakes Entrance is een populaire plaats in Australië voor toeristen. In de omgeving van de stad kun je de mooiste zandstranden en nationale parken vinden. Een verblijf in Lakes Entrance is overigens vaak erg goedkoop. Er zijn zelfs gratis campings te vinden in de buurt van het strand. Vanuit de stad zelf kun je talloze excursies en tours boeken naar de meest uiteenlopende plekken in de omgeving. In de stad zelf, aan de boulevard, kun je verse vis proeven in gerechten in een van de vele restaurantjes, of gewoon bij de McDonalds of KFC eten.

Waar boek je een tour?

Als je een bestemming in gedachten hebt in de omgeving van Lakes Entrance, en je wilt deze aandoen met een georganiseerde tour, is het raadzaam om de verschillende touroperators te vergelijken. De prijzen kunnen namelijk onderling erg verschillen. Zo kun je gaan vissen op een vissersboot voor 50 dollar per dag, of een luxere tour boeken voor 400 dollar per dag. Het is maar net hoe luxe je het zelf wilt maken. Een tour kun je online via de websites van de touroperators boeken of in de kantoren die je voornamelijk aan de boulevard van de stad kunt vinden.

De omgeving en parken

In het State Forest in de buurt van de stad kun je gratis parkeren op een van de resting area’s. Deze campings staan in het hoogseizoen vol met reizigers die het land met een beperkt budget verkennen, ook wel backpackers genoemd. In de omgeving kun je nog meer nationale parken vinden. Deze kun je met een excursiereis ontdekken of met eigen vervoer. Over het algemeen zijn de parken goed begaanbaar voor normale auto’s, campers en campervans. Je hoeft dus geen speciale 4×4 auto te huren. In de omgeving van Lakes Entrance kun je de volgende (nationale) parken vinden:

 • Lions Park
 • Apex Park (hier zit ook het informatiecentrum)
 • The Lakes National Park
 • Blond Bay State Game Reserve
 • Gippland Lakes Coastal Park
 • Lake Tyers State Park
 • Ewing Morass State Game Reserve
 • Colquhoun Regional Park
 • Moormurng Flora and Fauna Reserve
 • Providence Ponds Nature Reserve
 • Lake Coleman State Game Reserve
 • Dowd Morass State Game Reserve

Excursies vanuit Lakes Entrance

De volgende activiteiten, tours en excursies kun je boeken in het centrum van de stad. Ook kun je sommige activiteiten ook op eigen houtje ondernemen. Ga je voor langere tijd een (national) park in de omgeving bezoeken? Meld dit dan bij het informatiecentrum in de stad.

Fietsen en mountainbiken

In het centrum van de stad en bij vrijwel iedere accommodatie is het mogelijk om fietsen en mountainbikes te huren. Er gaan ook dagelijks georganiseerde fietstours door de omgeving, ook voor de beginner en mensen met weinig conditie. Een originele manier om de stad en de omgeving te verkennen. Voor een dagtour ben je, anno 2015, niet meer dan 40 dollar per persoon kwijt. Je krijgt een fiets of mountainbike te leen en een gids die de weg weet en je uitleg over de omgeving geeft.

Het water op

De populairste tours in Lakes Entrance zijn de tours die het water op gaan. Je kunt met een vissersboot mee om zelf je avondeten te vangen, een cruise boeken om de eilanden in de omgeving te zien of gaan duiken of snorkelen. Ook worden er surflessen voor beginners, gevorderden en experts aangeboden op meerdere stranden van Lakes Entrance.

Safari Tour

Met een safaritour ga je vaak met een jeep (soms een boot) de omgeving verkennen met een grote groep mensen. Je stopt in kleine dorpjes om wijn te proeven, in nationale parken om te genieten van een wandeling met een gids en ziet veel bezienswaardigheden in de stad zelf. Deze tour wordt door meerdere aanbieders aangeboden en hebben allemaal een verschillend reisschema.

Buchan Caves

Op ongeveer een uur rijden vanaf de boulevard in Lakes Entrance kun je de Buchan Caves vinden. Deze grotten van kalksteen zijn met de jaren gevormd door de rivier die door de grotten heenloopt. Dagelijks vertrekken er vanaf de ingang van de grotten gidsen waarmee je een wandeling door de grotten kunt maken.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.